top of page
Zoeken

Overtredingen tijdens fietstocht!

De fietstocht van 9 oktober 2021 vertrok onder een schitterende herfstzon aan de Wannes in Lichtaart en bracht ons bij de eerste stopplaats in de Kempenstraat. Terwijl de burgemeester in gesprek ging met de buurtbewoners en de leden van de Fietsersbond, werd de ene overtreding na de andere begaan (inhalen fietsers en overschrijden van de snelheidslimiet van 30 km/u).

Vervolgens werd halt gehouden op De Met, waar voetgangers en fietsers de norm zouden moeten worden en gemotoriseerd verkeer te gast zal zijn ... we zijn benieuwd hoe snel de geesten zullen rijpen! Via Hoge Rielen (nieuw containerpark en gevaarlijke


aansluiting met Roeykens!) en de Kaliebaan (heraanleg gepland), ging he

t via het erfgoedhuis (moeilijke afslag voor fietsers bij druk verkeer), via het station over de nieuwe fietsbrug over de Kaliebeek (waar gepleit werd voor nog enkele kleine verbeteringen) naar de Zandkapel (gevaarlijke oversteek). Aan de Tielensteenweg en de Lamstraat werd aandacht gevraagd voor de te smalle en gevaarlijke doorgang aan het hoekhuis (fietsers moeten er vaak op de rijbaan).


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page